Uppdaterad: 3 februari 2021

FAQ - Up For Match

Vad kan jag göra på Up For Match?

Svar: Up For Match är ett verktyg för ledare och lagledare att snabbt och enkelt boka träningsmatcher till sitt lag. Istället för att maila runt till olika lag om matchtider kan du via Up For Match skicka en eller flera matchförfrågningar på en och samma gång, till hur många lag du vill. Målet är att effektivisera arbetet och minska tiden som lagledare och de som arbetar ideellt med idrotten lägger på administration.

Vilka lagsporter finns representerade på Up For Match?

Svar: För närvarande finns 8 lagsporter representerade på Up For Match; fotboll, innebandy, handboll, basket, volleyboll, ishockey, bandy och padel.

Hur fungerar Up For Match?

Svar: Up For Sports är en webbaserad applikation där alla lag inom de 8 sporterns som är representerade kan registrera sitt lag och skicka förfrågningar om träningsmatcher till andra lag samt att acceptera mottagna matchförfrågningar från andra lag. Alla lag är välkomna att registrera sig; juniorlag, seniorlag, corp-lag, lag på arbetsplatsen, elitlag, etc. Man väljer vilka andra registrerade lag som man vill skicka sin matchförfrågan till och sen är det "först till kvarn" principen som gäller.

Hur använder jag Up For Match?

Svar: Du registrerar dig användare på Up For Match och därefter ombeds du att ”skapa ett lag” där du som användare då blir administratör och kan skapa matchförfrågningar och kan acceptera mottagna matchförfrågningar från andra lag.

Kan jag som användare vara administratör för flera lag?

Svar: Ja, du kan som registrerad användare på Up For Match administrera flera olika lag samtidigt. Du går in under "Min Profil" och väljer "Lägg Till Lag". Därefter växlar du mellan lagen under "Min Profil". Du kan vara administratör till hur många lag som helst och i olika sporter.

Hur gör jag om jag vill ha en domare att döma träningsmatchen?

Svar: När du skapar en matchförfrågan får du frågan om du önskar en domare till träningsmatchen. Klickar du i ”Ja” så kommer en lista upp på domare som du kan välja bland att bjuda in. Du kan bjuda in en eller flera domare att döma er träningsmatch. Förfrågan går ut till de valda domarna först när träningsmatchen är bokad av ett lag du bjudit in och då är det först till kvarn som gäller bland de valda domarna att boka sig på er träningsmatch.

Hur gör jag om jag är domare och vill registrera mig på Up For Match?

Svar: Du registrerar dig som domare på Up For Match och anger vilken spelform / vilka spelformer du har behörighet att döma. Förfrågan går ut till de utvalda domarna först när en träningsmatch är bokad mellan två lag och då är det först till kvarn som gäller bland de utvalda domarna att boka sig på träningsmatchen. När du bokat dig som domare på en träningsmatch får du ett email med kontaktuppgifter till lagledaren i det ena laget så att ni kan ta kontakt och stämma av inför träningsmatchen.

Är Up For Match tillgängligt i hela Sverige?

Svar: Ja, det är tillgängligt i hela Sverige och vi har gjort en indelning i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö och därefter de 25 svenska landskapen. Du definierar stad eller landskap när du ska skapa en matchförfrågan så du kan även skapa matchförfrågningar om laget befinner sig på annat ställe i Sverige än hemorten och skicka förfrågningar om att möta andra lag i detta området. Du kan också välja flera städer/landskap i filtreringen när du vill få ut lag att välja på.

Kan jag avboka en match som jag redan bokat?

Svar: Det går att avboka en accepterad matchförfrågan upp till 12h innan matchen är avsedd att starta. Man kontaktar då det andra laget och meddelar att passet behöver avbokas och då kan det som skapat matchförfrågan lägga upp matchförfrågan igen för något annat lag att boka.

Kan jag byta språk?

Svar: I nuläget finns applikationen bara på svenska.

Hur ändrar jag mina uppgifter som användare?

Svar: Du ändrar dina uppgifter som användare under "Min Profil" / "Personliga uppgifter".

Hur ändrar jag lagets uppgifter?

Svar: Gå in på "Min Profil". Du markerar det laget du avser att ändra uppgifterna för genom att göra laget grönmarkerat under "Växla lag" (om du administrerar flera lag, administrerar du bara ett lag så är det laget alltid grönmarkerat under "Min Profil"). Klicka på laget när det är grönmarkerat och där kan du som administratör för laget ändra lagets uppgifter.

Kan jag avsluta mitt användarkonto?

Svar: Du kan när som helst avsluta ditt konto på Up For Match. Det gör du genom att kontakta oss på hej@upformatch.se. Dock om laget fortsatt vill kunna boka träningsmatcher på Up For Match så måste du som administratör lämna över till någon annan lagledare eller tränare som fortsätter att administrera lagets matchbokningar.

Kan man avregistrera ett lag?

Svar: Laget kan när som helst avregistreras på Up For Match. Det gör administratören genom att klicka på laget när det är grönmarkerat och där finns möjligheten att "Ta bort laget". Det är endast administratören för laget som kan ta bort ett lag samt om man är ensam administratör för laget. Är det två administratörer för laget måste först en administratör lämna laget, sen kan den kvarvarande administratören ta bort laget.

Kommer mitt telefonnummer och min email att visas i min profil?

Svar: Nej, ditt telefonnummer och din email kommer inte att vara synlig för andra. Det är först när du har bokat en träningsmatch för laget, eller när du för laget har skapat en matchförfrågan och något lag du bjudit in bokar träningsmatchen, som dina uppgifter kommer att skickas via epost till det andra lagets administratör. Detta för att möjliggöra för er att kunna kontakta varandra inför den kommande träningsmatchen. När en träningsmatch har bokats får båda lagets administratörer ett email med kontaktuppgifter till motståndarlagets administratör. Du finner information om hur vi behandlar dina personuppgifter i integritetspolicyn som du hittar i menyn längst ner på hemsidan.

Vad är lägsta ålder för att kunna registrera sig som användare?

Svar: Det finns ingen lägsta ålder för att registrera sig som användare, men vi rekommenderar att en administratör för laget är en förälder, lagledare, tränare eller annan senior medlem i laget.

Kommer det att kosta att använda Up For Match i framtiden?

Svar: Ja, det kommer att påföras en mindre avgift för lag att använda träningsmatch-bokningsystemet. Däremot kommer det alltid att vara gratis att registrera sig som användare och att registrera ett lag. I framtiden kommer vi lansera att cuparrangörer kan bjuda in till cuper via Up For Match och att som lag acceptera en cupinbjudan från en cuparrangör kommer aldrig att kosta något eller innebära en avgift / kostnad. Det är bara om man användare sig av träningsmatch-bokningsystemet som man kommer att betala en mindre avgift. Vi kommer att informera väl och tydligt om detta när vi lanserar nästa version av Up For Match.

Kommer ni att lägga till flera sporter?

Svar: Om vi kommer att addera ännu fler lagsporter beror på feedback från användare och att funktionaliteten fungerar för den föreslagna sporten.

Hur kontaktar jag er?

Svar: Du kan skicka oss din fråga, din feedback eller synpunkter till hej@upformatch.se så svarar vi på ditt email så fort vi kan.