Uppdaterad: 17 juli 2023

FAQ - Up For Match

Vad kan jag göra på Up For Match?

Svar: Up For Match är ett verktyg för ledare och lagledare att snabbt och enkelt boka träningsmatcher till sitt lag, boka domare till träningsmatcher samt ta emot cupinbjudningar från cuparrangörer. Istället för att maila runt till olika lag om matchtider kan du via Up For Match skicka en eller flera matchförfrågningar på en och samma gång, till hur många lag du vill och du väljer vilka lag du vill bjuda in. Målet är att effektivisera arbetet och minska tiden som lagledare och de som arbetar ideellt med idrotten lägger på administration kring träningsmatcher och anmälan till cuper. Tjänsten finns tillgänglig i Sverige, Danmark, Finland och Norge.

Vilka lagsporter finns representerade på Up For Match?

Svar: För närvarande finns 7 lagsporter representerade på Up For Match; fotboll, innebandy, handboll, basket, volleyboll, ishockey och bandy.

Hur fungerar Up For Match?

Svar: Up For Match är en webbaserad applikation där alla lag inom de 7 sporter som är representerade kan registrera sitt lag och skicka inbjudningar om träningsmatcher till andra lag, boka domare till träningsmatcher, acceptera mottagna matchförfrågningar från andra lag samt ta emot cupinbjudningar från cuparrangörer. Alla lag är välkomna att registrera sig; juniorlag, seniorlag, corp-lag, lag på arbetsplatsen, elitlag, etc. Man väljer vilka andra registrerade lag som man vill skicka sin matchförfrågan till och sen är det "först till kvarn" principen som gäller. När ett lag har bokat sig på din matchförfrågan så kan inget ytterligare lag boka sig på den förfrågan, utan då visas den som ”bokad” för andra lag som också mottagit samma matchförfrågan. När ett lag tackat ja till din träningsmatchförfrågan får du ett email med kontaktuppgifter till lagledaren så att ni kan ta kontakt och stämma av inför träningsmatchen. Lagledare i det laget som tackar ja till er förfrågan får också ett email med dina kontaktuppgifter. Nu kan man också bjuda in lag från hela Norden till träningsmatch.

Hur använder jag Up For Match?

Svar: Är du lagledare eller tränare för ett lag så registrerar du dig som användare på Up For Match genom att ”Registrera ert lag” där du som användare blir administrator för just det laget och kan skicka matchförfrågningar, boka domare till träningsmatcher, acceptera mottagna matchförfrågningar från andra lag samt ta emot inbjudningar till cuper. Man kan vara två administratörer för ett och samma lag och den som skapat kontot kan bjuda in ytterligare en administratör. Är du domare så registrerar du dig som domare och är du cuparrangör så väljer du att registrera dig som cuparrangör.

Kan jag som användare vara administratör för flera lag?

Svar: Ja, du kan som registrerad användare på Up For Match administrera flera olika lag i olika sporter samtidigt. Du går in under "Min Profil" och väljer "Lägg Till Lag". Därefter växlar du mellan dina registrerade lag under "Min Profil". Du kan vara administratör till hur många lag som helst och i olika sporter.

Hur gör jag om jag vill ha en domare till träningsmatchen?

Svar: När du skapar en matchförfrågan och bjuder in andra lag till träningsmatch så får du frågan om du också önskar bjuda in en domare till träningsmatchen. Klickar du i ”Ja” så kommer en lista upp på domare som du kan välja bland att bjuda in. Du kan bjuda in en eller flera domare att döma er träningsmatch. Förfrågan går ut till de valda domarna först när träningsmatchen är bokad av ett lag du bjudit in och då är det först till kvarn som gäller bland de valda domarna att boka sig att döma er träningsmatch.

Kan jag boka bara domare om jag redan har en match bokad?

Svar: Det går också att bara boka en domare till en match som du redan har bokad. Under ”Skapa inbjudan” väljer du ”Söker domare” och där kan du bjuda in en eller flera domare att döma er träningsmatch. Du väljer vilka domare du vill bjuda in och det är först till kvarn som gäller bland de inbjudna domarna./p>

Hur gör jag om jag är domare och vill registrera mig på Up For Match?

Svar: Du registrerar dig som domare på Up For Match och anger vilken spelform / vilka spelformer du har behörighet att döma (om det finns olika spelformer i den lagsporten). Förfrågan går ut till de utvalda domarna först när en träningsmatch är bokad mellan två lag och då är det först till kvarn som gäller bland de utvalda domarna att boka sig på träningsmatchen, alternativt om ett lag valt att bara bjuda in domare så går förfrågan ut direkt till inbjudna domare. När du bokat dig som domare på en träningsmatch får du ett email med kontaktuppgifter till lagledaren i det ena laget så att ni kan ta kontakt och stämma av inför träningsmatchen. Du kan som domare också få inbjudan av cuparrangörer att boka dig som domare på cuper.

Hur gör jag om jag är cuparrangör och vill registrera min cup på Up For Match och bjuda in lag till cupen?

Svar: Du registrerar ett cupkonto på Up For Match genom att ”Registrera dig som cuparrangör”. När du har ett cupkonto kan du gå in och se vilka lag som är registrerade i olika sporter, man ser också alla domare samt andra cuper. Vill du använda Up For Match till att bjuda in lag (och domare) till din cup så gör man det under ”Skapa cup”. Du kan som registrerad cuparrangör skapa cuper i olika lagsporter. Du väljer ut vilka lag (och ev domare) du önskar bjuda in till cupen och när ett lag har accepterat din cupinbjudan så får du ett email med det lagets lagledares kontaktdetaljer. Detsamma gäller om du valt att bjuda in domare till cupen. När nya lag registreras på Up For Match som faller inom ramen för den filtrering du har gjort för din cup (geografi/ålder/nivå/typ) så får du som cuparrangör ett email med information om vilket lag som registrerat sig. Du kan enkelt lägga till nya lag till cupen och då skickas din cupinbjudan ut till de lag du valt att lägga till. Det kostar inget för lag och domare att registrera sig och acceptera cupinbjudningar. Man kan nu bjuda in lag från hela Norden till sin cup.

Vad kostar det att använda Up For Match?

Lag

Svar: Det är helt gratis att registrera sig som användare och att registrera ett lag, tacka ja eller nej till träningsmatchinbjudningar från andra lag samt att tacka ja eller tacka nej till cupinbjudingar. Det lagen betalar en mindre avgift för är om laget önskar skicka en egen inbjudan till träningsmatch till andra lag eller boka domare till en match. Det är bara om och när ett lag önskar skicka ut en egen inbjudan om träningsmatch till andra lag eller boka domare som laget behöver aktivera upp den delen tjänsten och det är helt valfritt. Det är inget abonnemang och inte någon prenumeration, utan när den valda perioden man betalat för gått ut så kostar det inget för laget. Man aktiverar sedan på en ny period och betalar en avgift för den perioden när man sedan nästa gång vill skicka en egen matchförfrågan. Laget kan skicka obegränsat antal inbjudningar under aktivieringsperioden till matcher när som i framtiden.

Alla lag i Norden kan nu använda matchbokningstjänsten och bjuda in lag från sitt eget land och / eller från andra nordiska länder till träningmatch.

Betalning sker via swish eller kort och ett kvitto skickas via email efter att betalningen är genomförd.

Avgift för ett lag för att aktivera matchbokningstjänsten (inklusive mervärdesskatt):

1 månad: 99kr, 3 månader: 249kr, 6 månader: 499kr, 12 månader: 999kr.

Det finns också en möjlighet för klubbar och föreningar att betala för tjänsten åt sina lag enligt en separat prislista. Klubbar och föreningar som är intresserade av att betala för matchbokningstjänsten för sina lag är välkomna att kontakta oss på hej@upformatch.se.

Domare

Svar: Det kostar i nuläget ingenting för domare att registrera sig på Up For Match samt att ta emot och acceptera inbjudningar att döma träningsmatcher och cuper.

Cuparrangör

Svar: Det är helt gratis för cuparrangörer att registrera ett cup-konto på Up For Match och då få full insyn i antal lag och domare i respektive sport samt se vilka andra cuper som ligger uppe på Up For Match.

Det kostar en mindre avgift för varje cup som en cuparrangör skapar.

Upp till 10 lag: 299kr, 11-20 lag: 399kr, mer än 20 lag: 499kr.

Företag, klubbar och föreningar kan betala med faktura och då är ni välkomna att kontakta oss på hej@upformatch.se.

När en cup är skapad och inbjudan har gått ut så kan cuparrangören därefter addera hur många nya lag man önskar till sin cup fram till sista anmälningsdag. Det registreras nya lag på Up For Match kontinuerligt och de nya lagen kan då enkelt adderas till cupen och få en inbjudan. När ett nytt lag registreras på Up For Match som faller inom ramen för den filtrering som en cuparrangör gjorde när man skapade en cup så får man ett email med information om att det registrerats ett nytt lag som man kan bjuda in till sin cup.

Är Up For Match tillgängligt i hela Sverige?

Svar: Up For Match är tillgängligt i hela Sverige och vi har gjort en indelning i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö och därefter de 25 svenska landskapen. Du ställer in filtreringen på en eller flera städer / områden när du skapar en matchförfrågan så du kan även skapa matchförfrågningar om laget befinner sig på annat ställe i Sverige än hemorten och skicka förfrågningar om att möta andra lag i detta området. Nu kan ett lag också bjuda in lag från de andra nordiska länderna till träningsmatch.

Finns Up For Match i flera länder?

Svar: Up For Match finns i nuläget också tillgängligt för lag, domare och cuparrangörer i Danmark, Finland och Norge. För varje land finns en geografisk indelning och man kan som cuparrangör i alla länder välja att bjuda in lag enbart i sitt hemland eller så adderar man ytterligare länder. Cuparrangörer kan bjuda in lag från hela Norden till sina cuper.

Alla lag i Norden kan nu använda matchbokningstjänsten och bjuda in lag från sitt eget land och / eller från andra nordiska länder till träningmatch.

Kan jag avboka en match som jag redan bokat?

Svar: Det går att avboka en accepterad matchförfrågan upp till 12h innan matchen är avsedd att starta. Man kontaktar då det andra laget och meddelar att passet behöver avbokas och då kan det som skapat matchförfrågan lägga upp matchförfrågan igen för något annat lag att boka.

Kan jag byta språk?

Svar: I nuläget finns tjänsten bara på svenska, men vi kommer inom kort att göra en engelsk översättning av tjänsten tillgänglig. Som användare kommer du då att kunna välja om du vill ha tjänsten presenterad på svenska eller engelska.

Hur ändrar jag mina uppgifter som användare?

Svar: Du ändrar dina uppgifter som användare under "Min Profil" / "Personliga uppgifter".

Hur ändrar jag lagets uppgifter?

Svar: Du ändrar dina uppgifter som användare under "Min Profil" / "Lagets uppgifter".

Du kan som administratör för laget bjuda in ytterligare en administrator. Det går att vara två administratörer till ett och samma lag.

Kan man avregistrera / ta bort ett lag?

Svar: Laget kan när som helst avregistreras på Up For Match. Det gör lagets administratör genom att klicka på ”Lagets uppgifter” under ”Min profil” och där finns möjligheten att "Ta bort laget". Det är endast administratören för laget som kan ta bort ett lag samt om man är ensam administratör för laget. Är det två administratörer för laget måste först en administratör lämna laget, sen kan den kvarvarande administratören ta bort laget.

Kan jag avsluta mitt användarkonto?

Svar: Du kan när som helst avsluta ditt konto på Up For Match. Det gör du genom att kontakta oss på hej@upformatch.se. Dock om laget fortsatt vill kunna boka träningsmatcher på Up For Match så måste du som administratör lämna över till någon annan lagledare eller tränare som fortsätter att administrera lagets matchbokningar och cupinbjudningar.

Kommer mitt namn, mitt telefonnummer och min email att visas i min profil?

Svar: Nej, ditt namn, ditt telefonnummer och din email kommer inte att vara synlig för andra på applikationen. Det är först när du har bokat en träningsmatch eller cup för laget, eller när du för laget har skapat en matchförfrågan och något lag du bjudit in bokar träningsmatchen, som dina uppgifter kommer att skickas via epost till det andra lagets administratör eller till cuparrangören. Detta för att möjliggöra för er att kunna kontakta varandra inför den kommande träningsmatchen. När en träningsmatch har bokats får båda lagets administratörer ett email med kontaktuppgifter till motståndarlagets administratör. Du finner information om hur vi behandlar dina personuppgifter i integritetspolicyn som du hittar i menyn längst ner på hemsidan.

Vad är lägsta ålder för att kunna registrera sig som användare?

Svar: Det finns ingen lägsta ålder för att registrera sig som användare, men vi rekommenderar att en administratör för laget är en förälder, lagledare, tränare eller annan senior medlem i laget. Domare kan registrera sig efter att de har genomfört relevant domarutbildning.

Kommer ni att lägga till flera sporter?

Svar: Om vi kommer att addera ännu fler lagsporter beror på feedback från användare och att funktionaliteten fungerar för den föreslagna sporten.

Hur kontaktar jag er?

Svar: Du kan skicka oss din fråga, din feedback eller synpunkter till hej@upformatch.se så svarar vi på ditt email så fort vi kan.